Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas početku rada proizvodnog pogona fabrike Jumko, u Rudnoj Glavi.

– Veoma sam srećan što nam sve izgledalo najlepši delovi Zapadne Evrope. Gradimo nove puteve. to su ogromne promene, i kada smno ih obećali, mnogi su mi se smejali. Zahvalan sam Jumku, Ministarstvima, i svima koji su vredno radili na realizaciji. Mi danas imamo novu fabriku dva dana pre Vidovdana. Sada mi kažu da treba i vrtić, ali vrtić ima smisla ako imamo više dece, ja vam to obećavam. Sve najbolje želim vama i vašim porodicama, više smo uložili u Rudnu Glavu tokom proteklih nekolimo neseci nego tokom proteklih 70 godina. Živela Rudna Glava, živeo Majdanpek, živel aSrbija – rekao je Vučić  – rekao je predsednik tokom posete.

– Svet je pokušao da uništi Kineze na polju trgovine čelikom i bakrom, a sada vidimo da Kina drži 70 odsto tržšta i bakra i čelika – rekao je Vučić i dodao da će prosečna plata zaposlenih u firmi Zi Đinu “Jumko” biti 98.000 dinara.

– Kao kroz Švajcarsku da prolazite a ne kroz Srbiju… Deluje mi da je sad malo uređenije – rekao je predsednik Vučić pitajući opštinsku upravu da li su saad malo ljudi zadovoljniji. On je primetio da se situacija popravlja.

Vučić je razgovarao sa predstavnikom ove kineske kompanije rekavši da je saradnja sa ovom kompanijom dost auticala na povećanje srpske privrede. Predsednik je takođe govorio o budućim projektima sa ‘redstavnikom kineske kompanije i ukazao na to da je neophodno da se poštuju svi ekološki propis.

Novi pogon vranjanske kompanije “Jumko” u Rudnoj Glavi, površine oko 1.000 kvadratnih metara, izgrađen je od temelja za svaga dva i po meseca, izjavila je za Tanjug pi-ar kompanije Gordana Savić.

“U ovaj pogon ”Jumko” je uložio blizu milion evra, a u njemu će u dve smene raditi 80 žena koje će se baviti šivačkim poslom. Njih 29 je bilo na obuci u Vranju, i one će obučiti preostale radnice, ali će uz njih biti i naši tehnolozi iz Vranja. Proizvodni program je kao i u svakoj ”Jumkovoj” fabrici, konfencija i uniforme za snage bezbednosti”, precizirala je Savićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here