Više od 20.000 ljudi dočekalo srebrne “orlove”

0

Spektakl ispred Skupštine grada
 

Spektakl ispred Skupštine grada najpre je otpočeo pozdravljanjem članova stručnog štaba od strane više od 20.000 ljudi, naročito kondicionog trenera Srđana Sarića i pomoćnika Miroslava Nikolića, a zatim su jedan po jedan na čuveni balkon počeli da izlaze srebrni heroji i dobijaju frenetične ovacije prisutnih.

 

 

Na balkon su redom izlazili Marko Simonović, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Raško Katić, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i Nenad Krstić, svako dočekan velikim ovacijama raspoložene publike.

 

Simonovića je ispratilo "Daj koš Simone…", Jovića najžešća frekvencija ženskih urlika, Kalinića "Kalina, Kalina…", ali je najubedljiviji utisak ostavilo skandiranje članu idealne petorke Mundobasketa Milošu Teodosiću "MVP, MVP…".

 

 

A, zatim, zvezda večeri – selektor Aleksandar Đorđević. Gromoglasne ovacije parale su nebo nad prestonicom, a atmosferu su dodatno usijale devojčice iz hora „Čarolija“ otpevavši himnu Srbije.

 

"Hvala vam. Ovo je sportsko srce Srbije. Još 1995. godine je "izmišljen" balkon i tu su tada bile moje kolege i ja, a sada ovi momci. Mi smo na ovom mestu da bismo vam se zahvalili. Dali ste nam snagu da odradimo ono zbog čega smo počeli da radimo pre dva meseca, da bismo se vratili sa ovom medaljom", rekao je selektor Đorđević.

 

 

Dobro raspoloženi Bogdan Bogdanović nije skrivao oduševljenje spektaklom.

 

"Ovo posvećujem kondicionom treneru Srđanu Sariću. Iz bolnice je došao da nas pozdravi. Kažu da ovo ispod balkona nije bilo punije još od Novaka Đokovića. Hvala puno svima koji su došli", rekao je Bogdan Bogdanović.

 

"Drago mi je da sam mogao da pomognem timu, nisam bio spreman, ali nije bitno. Uspeh je ogroman. Nismo ni sanjali da će ovako da bude. Mi smo tim i u više navrata smo pokazali zajedništvo, to nas je krasilo tokom celog prvenstva i kada nije išlo kako treba. Imamo dobar tim i dobru osnovu za budućnost", rekao je Krstić.

 

 

Zamenik kapitena Miloš Teodosić, koji je u najboljem timu sveta, rekao je da je ekipa zaslužila veličanstven doček.

 

"Individualne nagrade su manje važne u ovim trenucima. Ponosan sam na 12 igrača i stručni štab. Sale je doneo promenu u našu ekipu, ne mogu da kažem da nismo imali pobednički duh, ali on je svojom energijom jedan od najzaslužnijih za ovaj uspeh. Na pripremama i Svetskom prvenstvu smo disali kao jedan. Posle ovoga će svaki igrač željno doći u reprezentaciju", rekao je Teodosić

 

Na terasu Skupštine izašao je i Davor Štefanek, osvajač zlata na Svetskom prvenstvu u rvanju, a zatim i reprezentativke u steljaštvu, zlatne na Prvenstvu sveta u Granadi, Jasna Šekarić i Zorana Arunović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here