Tanjug
Foto: Ilustracija

U područjima pogođenim zemljotresom u Hrvatskoj više od 800 vatrogasaca pomaže u uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crepova, obezbeđivanju ruševnih mesta.

Na teren su poslate dodatne vatrogasne snage Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske i Ličko-senjske županije, prenosi portal Index.

Na područje Gline premeštene su snage Državne vatrogasne intervencijske jedinice Split, Šibenik i Zadar te vatrogasci iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Vatrogasne snage su i tokom noći bile na terenu, a na saniranju posledica i smanjenju ugroženosti za stanovništvo radiće se i narednih dana.

Prema rečima zapovednika Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mija Brlečića, vatrogasci su dobili svoje sektore rada, ulaze u ulice i redom prema prioritetima rade na oštećenim objektima.

Potres je ostavio posledice i u Zagrebu, gde su vatrogasci u toku jučerašnjeg dana imali oko 135 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, skidanja crepova i fasada.

U ostalim kontinentalnim županijama zbog posledica zemljotresa zabeleženo je oko 30 tehničkih intervencija u kojima je učestvovalo ukupno 141 vatrogasac sa 48 vatrogasnih vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here