Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Milan Mojsilović i Hans Verner Virman

General-potpukovnik Hans-Verner Virman, generalni direktor Međunarodnog vojnog štaba NATO dana je posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je sa generalom Milanom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, dosadašnjoj saradnji i modalitetima za njeno unapređenje.

U razgovoru, koji se odnosio pre svega na saradnju s Kforom, zaključeno je da se saradnja odvija u okviru Programa Partnerstvo za mir, uz puno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije.

General Mojsilović je posebno naglasio značaj Kfora za očuvanje mira i bezbednosti u Pokrajini i zaštitu našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa, imajući u vidu da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Kfor jedini legitimni bezbednosni faktor na Kosovu i Metohiji.

General Virman je rekao da naša zemlja ostaje visoko cenjen i poštovan partner, kao i da NATO i Srbija imaju politički dijalog na najvišem nivou i jake i efikasne odnose na najvišem vojnom nivou.

On je istakao da NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i da visoko ceni Vojsku Srbije, njene pripadnike i profesionalnost, posebno naglasivši dugotrajnu saradnju generala Mojsilovića sa komandantima Kfora.

Virman na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića boravi u trodnevnoj poseti Srbiji.

3 COMMENTS

  1. Doce vreme kada Srbija moze da kaze.NATO OIT.Bonstil Out sa sepskog KiM..Sve ide po planu.NATO polako ali sigurno nestaje.NATO. North American Terosist Organization

  2. Bravo Mile. U posetu nije dosao ruski nego americki NATO oficir. A to vreme o kojem ti govoris – to vreme je proslo. Vi mozete da lupate i nadate se, ali SRbi su na Zapadu a ne u Novosibirsku ili Minsku. Eto zato je dosao. Jer zna da sedimo na dve stolice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here