EPA/Toms Kalnins

Mađarska avio-kompanija “Vizer” izbrisala je sve letove iz Beograda koji su bili planirani u maju. Jedini izuzetak su letovi na liniji između Beograda i Londona, koji se inače obavljaju avionom iz londonske baze, prenosi B92.

Prethodno je ova avio-kompanija izbrisala kompletan red letenja iz Beograda za ceo april, ali je sada, sudeći prema objavljenom novom redu letenja na sajtu ove kompanije, pauza u letenju produžena i na maj.

Interesantno je da je “Vizer” zadržao većinu letova tokom maja sa aerodroma u Temišvaru. Letovi ove kompanije iz Sarajeva i dalje su u planu da se obnove u maju, kao i u Skoplju gde većina linija treba da počne u drugoj polovini maja, prenosi Aviatika.

Sa niškog aerodroma, “Vizer” planira letove od 15. maja ka Bazelu, Dortmundu i Minhenu, dok je planirano da letovi ka Malmeu i Beču krenu od početka juna. Ovo će zavisiti od daljeg razvoja događaja.

Avio-kompanije pomeraju najavljenu obustavu saobraćaja prateći situaciju sa epidemijom, tako da se i svi ovi datumi moraju uzeti sa rezervom. Juče su avio-kompanije “Lufthanza” grupe pomerile uspostavljanje saobraćaja sa kraja aprila na kraj maja, a isto je uradio i “Turkiš Erlajns”.

Da bi došlo do obnavljanja letova potrebno je da se sa obe strane podignu zabrane kretanja. Trenutno je u Srbiji zabranjeno obavljanje avio-saobraćaja kao i ulazak stranaca u zemlju, dok su zemlje Šengena zabranile ulazak stranaca u ovu zonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here