EPA-EFE/FILIP SINGER
Vjosa Osmani

Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila je da članstvo Kosova u NATO ostaje strateški cilj, a da se Kosovske bezbednosne snage dalje razvijaju i da je kao vrhovni komandat uverena da su pripadnici KBS spremni za svaku situaciju, prenosi Koha.

– Čvrsto verujem da ste naši čuvari i svakog kutka naše teritorije. Pretnje slobodi su realnost koju još doživljavamo. Hegemonija se i dalje širi na našem kontinentu, mi i danas znamo one koji teže hegemoniji. Ova situacija nameće potrebu za jedinstvom i budnošću, jer kao što nema trajnog rata, nema ni trajnog mira. Nikada ne smemo odustati od pokušaja da država ostane stabilna. Kao vrhovni komandant, uverena sam da ćete vi vojnici to učiniti i da ste spremni za svaku situaciju – rekla je Osmani.

Ona je, povodom rata u Ukrajini, navela da svet nastoji da zaštiti slobodu kao univerzalno pravo, kao Kosovo nekada, a da danas teret bezbednosti pada na “naše vojnike, naš narod i našu državu”.

– Članstvo u NATO je neophodnije nego ikad i preduslov kako bi se održao mir u regionu – navela je Osmani koja je na postrojavanju jedinica KBS u kasarni u Prištini povodom 24. godišnjice ubistva Adema Jašarija zatražila pravdu za ratne zločine počinjene na Kosovu.

4 COMMENTS

  1. Ona nikome ne preti jer mismo narod koj nikad u zivotu nesmo pretili jer smo pametan narod a ko nas preti spremni smo da odbranimo nasu domovinu za dom spremni ne lupetajte rekla kazala

  2. To su siptari pa kad dodju nasi specijalci brzo tange i sunknjice i eto ti opet hjelp njato. Sve vodjeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here