EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Kosovska predsednica Vjosa Osmani je u intervjuu za CNN, koji je vodila Kristijan Amanpur, govorila o Srbiji za koju je rekla da može da destabilizuje region Zapadnog Balkana.

Ona je dodala da Srbija zemlje Zapadnog Balkana vidi kao “privremene države”.

Vjosa Osmani je u izjavi za CNN, čije je delove objavila Amanpur na Tviteru, iznela tvrdnju da Rusija preko Srbije može da destabilizuje region, kao i da je Beograd u poslednjih 10 godina pojačao vojne, političke i ekonomske veze sa Rusijom.

– Srbija zemlje Zapadnog Balkana i dalje vidi kao privremene države. Ovde smo da budemo nezavisne, suverene i demokratske države – rekla je Osmani.

Dodala je da sve u regionu zabrinjava to što Srbija nabavlja oružje od Rusije i Kine.

Osmani je pomenula da su slike Ukrajine slične onima kroz koje je Kosovo prošlo pre dve decenije.

2 COMMENTS

  1. Nije više Srbija ona od 1990 tih ima podršku Kine i Rusije dabome dok na drugoj strani nije ni Kosovo više ona od 1990 tih ako neče sa Srbijom nemora jer tamo živi preko 96% stanovništva Albanaca nek odu silom ništa nemože imaju punu podršku Albanije ,Amerike ,Evropske Unije , Turske što je jako bitan faktor u Vojnom smislu danas zato kako god bilo nit žena se silom drži u kuči kad neče da razvod i ode i ako imaš zakonsko vjenčanje validno nit muž i on ode zdrav razum je veliki faktor budučnosti ako toga nema onda nema ni kuče ni muža ni žene ni dece ni porodice kad sve to izgubiš onda baci se sa savskog mosta štačeti i taj život bez životne srječe i ljubavi i zdravlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here