Vlada da smanji (svoje) astronomske plate

0

Kad će sebi da smanje plate? I oni su deo javne uprave…
 

"Vlada je smanjila penzije i plate u javnom sektoru a da pritom nije ni na koji način uredila astronomski visoka primanja direktora u javnim preduzećima i državnim agencijama poput Srbijagasa, Agencije za kontrolu leta, Dunav osiguranja, EPS, EMS, Transnafte, Železnica, Telekoma, Službenog glasnika, Narodne banke Srbije", ističe se u saopštenju DSS.

 

Dodaje se da su primanja bilo kog državnog činovnika, funkcionera ili direktora, koja su veća od 300.000 dinara, "čist bezobrazluk".

"Da bi reforme bile iskrene i uspešne vlast mora prvo sebi da smanji ogromna primanja pa da onda traži solidarnost od građana", smatra DSS.

 

Ta vanparlamentrana stranka je ukazala da je Srbija 2008. godine, kad je ona predvodila vladajuću koaliciju, bila zemlja sa najmanjom zaduženošću u regionu, a da je danas najzaduženija.

 

"To jasno govori da je ekonomski sunovrat nastupio sa opredeljenjem da ‘Evropa nema alternativu’ i da nijedna vlada, pa ni ova, neće i ne može da građanima obezbedi bolji i normalniji život, veće plate i penzije sve dok se Srbija kreće u pogrešnom pravcu približavanja U, jer je to put ekonomskog sunovrata zemlje i potpunog neokolonijalnog statusa", ističe se u saopštenju DSS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here