Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Italijanska vlada je do sada isplatila 15 milijardi evra, po raznom osnovu, za 11 miliona radnika, da bi ublazila posledice ekonomske krize.

Bonus od 600 evra dobilo je oko četiri miliona samostalnih radnika, pomoć su dobile porodice, tačnije milion osoba, na ime troškova za čuvanja dece (bebi siter), nadoknada za roditeljski dopust, a deo pomoći podeljen je za 164 hiljade sezonskih radnika, piše dnevni list Hafington Post, pozivajući se na zvanične statističke podatke zaključno sa 18.junom.

Kako piše list, i zaposleni u sektoru zabave takođe su dobili novčanu pomoć, oni koji rade u turizmu, kao i porodice da bi pokrile troškove brige o starim osobama i za kućne pomoćnice.

Među onima koji su tražili pomoć od države je oko 400 hiljada osoba sa niskim primanjima, za koje je u vreme krize, ustanovljen takozvani “prihod u hitnim slučajevima”.

Pomoć je isplaćena i radnicima koji su pretrpeli štetu jer su njihova radna mesta bila “zaleđena” u vreme pandemije.

Samo za tu kategoriju pogođenih krizom isplaćeno je milijardu i 700 miliona evra.

Pre ovog izveštaja, udruženja industrijalaca optužila su vladu premijera Đuzepea Kontea da je pomoć nakon pandemije bila “spora i mala”, piše list Hafington Post.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here