“Vlada izdala poljoprivrednike u Vojvodini“

0

Iznevereni: Interes poljoprivrednika je mogućnost slobodno učestvuju u licitiranju
državne zemlje
 

"I dalje tražimo dijalog i izmenu ugovora sa investitorom iz UAE, jer ja mogu samo da konstatujem da je ovim ugovorom republička Vlada izdala poljoprivrednike u Vojvodini", kazao je Bugarski nakon sastanka sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine.

 

Bugarski je na sastanku obavestio poljoprivrednike da Ministarstvo za poljoprivredu i zaštitu životne sredine "nije u mogućnosti" da posreduje u dogovorima između investitora i poljoprivrednika iz Vojvodine.

 

Kako je naveo, njegov sekretarijat je pre dve nedelje na sastanku sa ministrakom poljoprivrede Snezanom Bogosavljević Bošković dogovorio održavanje zajedničkog sastanka sa poljoprivrednicima u Novom Sadu, kako bi oni ipak dobili priliku da se ravnopravno na licitaciji nadmeću za zakup.

 

"Mi smo dobili obaveštenje da Ministarstvo takav sastanak ne može da organizuje i da moramo da se obratimo nadležnim organima", rekao je Bugarski i dodao da ima "nedoumicu ko je sada nadležan organ za ovo pitanje".

 

Bugarski je kazao da je interes poljoprivrednika u Vojvodini da pod istim uslovima mogu da učestvuju u licitiranju državne zemlje, da mogu rade, sarađuju sa investitorima u prerađivačke kapcitete i zaštite Vojvodinu od GMO hrane.

 

"Ako imamo ugovor koji stavlja ustavnopravni poredak Srbije van snage, onda hoćemo garanciju Vlade da taj investitor neće gajiti genetski modifikovanu hranu, jer je Pokrajinska vlada proglasila Vojvodinu za slobodan region od takvih proizvoda", dodao je Bugarski.

 

Na sastanku su učestvovali poljoprivrednici iz opština Bačka Palanka i Kula, iz Južnog Banata, zatim iz Kluba "100 P plus" i Asocijacije poljoprivrednika.

Oni su ocenili da treba obezbediti jednake uslove za sve u licitiranju za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, jer u suprotnom "neće biti egzistencije na selu".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here