“Vlada Srbije otvoreno protiv radnog sveta“

0

Predstavnici sindikata će protestnom šetnjom ukazati na siromaštvo, socijalnu nepravdu, ugrožena prava radnika i nezaposlenost (Foto: Ilustracija)
 

Oni su prethodno ocenili da je Vlada Srbije odlukom da zaseda na Prvi maj, Međunarodni praznik rada, unaped pokazala da joj nije stalo do "fer-plej odnosa" i budućeg socijalnog dijaloga sa sindikatima.

 

"Verujemo da ovakav slučaj nije viđen nigde u Evropi, a opravdanja za takvu odluku nema, jer su se sve njoj važne odluke, pa i izmena radnog vremena zaposlenih u javnoj službi, mogle doneti već 2. ili 3. maja", ocenjuje se u saopštenju.

 

"Sloga" izražava posebno "čuđenje" odlukom da su održavanje sednice vlade podržali i predstavnici partija levice, jer bi oni trebalo da znaju šta je Prvi maj i šta on predstavlja za svakog radnog čoveka.

 

"Moramo da naglasimo da Prvi maj nije ‘komunistički’ praznik, to je praznik međunarodnog karaktera i simbol radnog čoveka oličenog u tri osmice, humane tekovine odgovornog društva, ugrađenog u osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna", navodi se u saopštenju.

 

Planirano je da vence polože i predstavnici Novog sindikata zdravstva Srbije i Policijskog sindikata.

 

Vence će kasnije položiti i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjenih granski sindikati "Nezavisnost", nakon protestne šetnje centrom grada, kojom će ukazati na siromaštvo, socijalnu nepravdu, ugrožena prava radnika i nezaposlenost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here