Vlada “vozi” trećinu državnih kola

0

Ministrima samo "audi A6"

Naime, srpskim ministarstvima je iz ove uprave dodeljeno 118 vozila, koji su uglavnom ”na izvolte” ministrima i državnim sekretarima. Prema podacima koji su "Novostima“ dostavljeni iz Uprave, Ministarstvo za KiM Gorana Bogdanovića ima najveći vozni park, od 12 automobila.

 

Jednim vozilom manje raspolaže Generalni sekretarijat Vlade i Dulićevo Ministarstvo životne sredine. Mrkonjićevi u resoru infrastrukture imaju osam kola, a kod Dragina, Milosavljevića i Čiplića parkirano je po šest automobila. Pet je dodeljeno Ministarstvu rudarstva.

 

Resorima Dinkića, Šutanovca, Bradića, Snežane Samardžić-Marković, Obradovića, Srećkovića, Ljajića i Đelića Uprava je dala po četiri automobila. Kod ministarke Dijane Dragutinović i njenih kolega Snežane Malović, Milana Markovića i Tomice Milosavljevića su po tri vozila.

 

Sulejman Ugljanin, Bogoljub Šijaković, Verica Kalanović i Jasna Matić raspolažu sa po dva automobila, a MUP-u je na raspolaganju jedno vozilo.

Prevoz premijera Cvetkovića obezbeđuje služba MUP-a, a potpredsednici Vlade koriste vozila marke ”audi”, ”folksvagen” i ”škoda”. Ministri se isključivo voze ”audijima A6”, koji su nabavljeni 2007.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here