Vladari iz senke u Beogradu

0

Ovde potpis

Trodnevni skup članovi svetske ekonomske i političke elite zatvoren je za javnost. Predsednik srpskog ogranka Trilateralne komisije Jovan Kovačić naveo je za Tanjug da je na zasedanje u Beogradu, za koje tvrdi da je "jedan od najozbiljnijih skupova od Titove sahrane", pozvana cela srpska vlada, kao i regionalni lideri.

 

Predsednik Organizacionog odbora skupa Tahir Hasanović podsetio je da Trilaterala već četiri decenije bitno utiče na finansijske i ekonomske tokove sveta, jer u njoj sede istaknuti ljudi koji imaju mogućnost sagledavanja razvoja sveta.

 

Spisak njenih članova uključuje, ili je uključivao, trojicu bivših američkih predsednika, Buša, Kartera i Klintona, bivšeg premijera Italije Montija, bivšeg predsednika Bugarske Stojanova, bivšu šeficu austrijske diplomatije Plasnik, kao i desetine ministara i guvernera iz Evrope, Severne Amerike i Azije.

Trilateralnu komisiju osnovali su u Njujorku 1973. Dejvid Rokfeler i Karterov savetnik Zbignjev Bžežinski, a organizacija je nastala zbog neslaganja Bilderberg grupe sa svojim članom Rokfelerom u vezi sa prijemom Japana u klub.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here