Vladika Andrej najmiliji gost

0

Đurđevdan za pamćenje: Vladika Andrej je služio liturgiju
 

Vladika Andrej, najmlađi sin osnabričkog prote Dobrivoja i protinice Marijane Ćilerdžić, je rođen u Osnabriku gde je proveo dane najranije mladosti i stekao mnoge prijatelje koji su ga sa osmesima, ljubavlju i poštovanjem dočekali.

 

Služio je liturgiju zajedno sa protonamesnicima Sinišom Vujasinovićem i Duškom Spasojevićem, arhijerejskim namesnikom i protojerejem Borisavom Simićem, protosinđelom Jovanom Stanojevićem i jerođakonom Stefanom Jugovićem.

 

Igrao folklor: Vladika je preneo svoje znanje najmlađima
 

Molitvu je dopunjavao hramovni hor koji je predvodila Branka Životić, a vladika Andrej je horsko pojanje kasnije pohvalio ističući: "Danas smo slušali najlepši Očenaš."
Slavska znamenja koja su pripremili kumovi Milena i Desimir Janjić iz Osnabrika osvećena su tokom liturgije, a njihovoj lepoti vernici su se divili.

 

Vladika sa roditeljima
 

Tokom podele nafore vladika Andrej je oslovljavao vernike i srdačno razgovorao sa njima. Njegova komunikacija bila je neposredna i srdačna i u hramu i pred crkvom, a kasnije u svečanoj sali crkvenog doma. Jednako uspešno je zapodevao razgovor sa odraslima i decom.

 

Kumovi slave s porodicom
 

U svečano pripremljenoj sali crkvenog doma svečari i gosti su našli okrepljenje za bogatom trpezom. Članovi crkvenog folklora pod rukovodstvom Violete Lukovac su najpre otpevali "Đurđevdan", a zatim odigrali nekoliko kola. Orkestar Joca i drugari je dobrim izborom muzike uveseljavao goste.

 

Susret sa najdražim prijateljima iz mladosti
 

Članice Kola srpskih sestara su imale pune ruke posla ali pod budnim okom Novice Andrejića, predsednika crkveno-opštinske uprave sve je proticalo u najvećem redu.
 

Prvi put u poseti

Posebno su uživali gosti koji su prvi put boravili u osnabričkoj parohiji, Rade Ratković, lični sekretar vladike, Nemanja Andrijašević i Jovan Stojanović, oba doktoranti teologije iz Beograda i Nikola Kosanović iz Minhena koji se priprema da upiše Bogosloviju u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here