T. Barbulović
Doček episkopa britansko-skandinavskog Dositeja

Vernici parohije Svetog velikomučenika Georgija u Kopenhagenu proslavili svoju slavu – Đurđevdan. Uz prisustvo mnogih parohijana, liturgiju je služio episkop britansko-skandinavski Dositej. Sasluživali su mu protosinđel Metodije Lazić iz Švedske i ovdašnji paroh otac Milan Gardović, kome je ovo ujedno bila i prva parohijska slava u novopostavljenoj parohiji.

Ovogodišnji izabrani domaćini Milan i Mika Kovač, nažalost, iz opravdanih razloga nisu mogli da prisustvuju, pa ih je zamenio otac Milan.

Čestitajući vernicima praznik, vladika Dositej je, između ostalog, poručio:

Okretanje slavskog kolača

– Na nama je da se molimo da ratna stradanja što pre prođu i da Gospod da da se ponovo uspostavi ljubav bratska kakva je nekad bila i kakva bi trebalo da bude. Nama je najbitnije da se molimo Bogu i da pomognemo koliko možemo. Neka vas Bog i Velikomučenik Georgije blagoslovi i podare svako dobro.

I otac Milan Gardović je poželeo svima blagosloven praznik.

Pričešće malog Stefana Stojanova

– Mene kao novog sveštenika radujem se baš zbog toga što upoznajem nove divne duše u ovoj novoj parohiji i celoj Danskoj. Mnogo puta kažem, Danska je mala, a bogami, mi sveštenici znamo koliko se obilazi. Ali, radost je baš u tome.

Nakon toga, uz svesrdnu pomoć oca Milana i Kola srpskih sestara, priređen je svečani ručak u crkvenim prostorijama.