Vladika sa radošću dočekan

0

A. Krasojević
Đaci sa vladikom Andrejem
 

Tom prilikom je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u prepunoj crkvi San Roko u Luganu, uz sasluženje arhijerejskog namesnika za Švajcarsku, protojereja Stanka Markovića, nadležnog paroha jereja Đorđa Lukića i đakona Brana Sarića iz Ciriha.

Uskoro nova poseta

Na kraju posete episkop Andrej najavio je svoj ponovni dolazak zbog sastanka sa građanskim odborom crkvene opštine i predstavnicima crkava i državne vlasti kantona Tićino.

Druženje i razgovor vladike i vernika nastavljeni su uz trpezu koju su postavile članice nedavno osnovanog Kola srpskih sestara.

U prepunoj crkvi vernici su sa velikom radošću dočekali vladiku Andreja, među kojima je bio i veliki broj dece.

Đaci dopunske nastave na srpskom jeziku na čelu sa učiteljicom Žaklinom Nikolić su izveli prigodan program uz crkvenu pesmu "Govori, Gospode", ali i recitovanje odabranih stihova.

– Deca su sa oduševljenjem i velikom radošću dočekala vladiku Andreja. Dopao mu se naš program i to što radim sa decom naglasivši da je to od velikog značaja za naš život u dijaspori i da sa takvim radom i vaspitanjem naše deca imaju budućnost. Veoma ga je zanimalo kako i kad vežbamo pevanje i recital. Slikao se sa nama na opšte zadovoljstvo mojih đaka i obećao da će dolaziti češće, a predložio je da dolazi i drži časove veronauke odraslima – rekla je učiteljica Žaklina.

– Zadovoljan sam ovim što sam ovde video. Mislim da ova deca imaju budućnost, da se sa njima radi da što više imaju saznanja o svojim korenima, kulturi i veri – rekao je između ostalog vladika Andrej.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here