Vladika Sergije osveštao krst

0

Osveštani krst će biti postavljen na krov iznad ulaznih vrata hrama
 

Vladika je osveštao slavska znamenja koja su pripremili kumovi slave, porodice: Vlade Mitrovića, Bogdana Bajata i Svetlane Dragičević. Oni su kumstvo za narednu godinu predali Dragani Krnjajić. Episkop Sergije je osveštao i veliki krst koji su parohijanke bogato okitile cvećem.

 

Za vikend i muzika

Crkveni odbor, na čelu sa predsednikom, Radoslavom Tišmom imao je posla na pretek.

– Čeka nas još jedno veliko slavsko slavlje narednog vikenda uz muziku, pesmu i igru u velikoj sali u Pinebergu, kao što uvek organizujemo rekao nam je Tišma.

Krst će biti postavljen na krov crkve u delu iznad ulaznih vrata hrama. U obraćanju vernicima vladika je čestitao slavu, istakao važnost liturgijskog okupljanja i pohvalio lepotu hrama, a naročito ikonostasa i freskama oslikanog oltarskog dela, a kao posebnu blagodet je istakao što je hram od prošle godine, kada je isplaćen kredit, vlasništvo crkve.

Lepoti svečarske slike doprineli su članovi SKUD-a Mladost obučeni u narodne nošnje koji su bili na dočeku vladike.

Domaćini su posle liturgije episkopu Sergiju upriličili mali prijem u biblioteci hrama, a zatim i u svečanoj sali za slavskom trpezom ljubavi, sa brojnim zvanicama i vernicima.

Svečarsko slavlje su svojim prisustvom uveličali generalni konzul Momirka Marinković iz Generalnog konzulata RS u Hamburgu, profesorka Srpske dopunske škole Tatjana Stefanović i predstavnici SKUD-a Mladost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here