SPC
Radost sabranja: Episkop sa članicama Kola srpskih sestara

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej priredio je, u prostorijama Vladičanskog dvora, prijem za članice Kola srpskih sestara iz Beča, koje su vredno pomagale kada je 27. septembra ove godine priređena svečana primopredaja katoličke crkve u 12. bečkom okrugu, koja je postala četvrti hram SPC u Beču.

Pored vladike Andreja, gošće je dočekala i njegova majka, protinica Marijana Ćilerdžić.

Episkop je lično posluživao gošće

Veče je otpočelo pozdravnom rečju episkopa koji je vredne svešteničke supruge i članice Kola srpskih sestara okupio kako bi im lično zahvalio na njihovom izrazitom i samopregornom trudu i doprinosu.

Vladika je lično uslužio drage gošće, izražavajući svoju radost zbog ovog lepog okupljanja.

Veče je otpočelo posluženjem i međusobnim druženjem i razgovorima, dok je sve vreme u svečanoj sali Vladičanskog dvora vladala atmosfera radosti zbog ponovnog sabranja.

Protinica Marijana je pozdravila članice Kola

Protinica Marijana koja je vedrog i krepkog duha, iako ima skoro 97 godina, pozdravila je gošće i istakla da poštuje njih i njihov trud jer je i sama kao protinica i bivša predsednica Kola srpskih sestara u Diseldorfu, bila aktivna više od 40 godina.

Zatim je vladika otpevao nekoliko lepih narodnih pesama, što je obradovalo sve prisutne. Takođe je govorio o uspomenama iz detinjstva, studentskim danima i vrednostima kojima ga je majka naučila, a koje su bile odlučujuće na njegovom životnom putu.

Vladika je na kraju posebno zahvalio gošćama, uveravajući ih da je njihov trud primećen.