Foto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Legendarni napadač Italijanske reprezentacije i brojnih evropskih klubova Kristijan Vijeri komentarisao je ofanzivca Fiorentine Dušana Vlahovića i predvideo mnogo uspeha Beograđaninu u narednoj sezoni.

Centarfor reprezentacije Srbije je u prethodnoj sezoni na 37 utakmica za „Violu“ u Seriji A postigao 21 pogodak.

– Vlahović je u svom godištu najbolji napadač u Evropi posle Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund – izjavio je Kristijan Vijeri za italijanski list „Gazeta delo sport“.

Nekadašnji fudbaler Partizana trenutno pregovara sa timom iz Firence oko produžetka ugovora koji ističe 2023. godine, a ukoliko se pregovori izjalove za očekivati da ga tim sa stadiona „Artemio Franki“ proda, budući da ima mnogo zainteresovanih ekipa.

– Vlahović je vrhunski napadač i u sledećoj sezoni će lako ponovo postići više od 20 golova – rekao je legendarni golgeter koji je za reprezentaciju Italije odigrao 49 utakmica i postigao 23 gola.

Italijanski mediji navode da bi u slučaju prodaje 21-godišnjeg Beograđanina Fiorentina na ime obeštećenja dobila oko 70 miliona evra.

Kristijan Vijeri (48) je u karijeri koja je trajala od 1991. do 2009. godine igrao za Torino, Pizu, Ravenu, Veneciju, Atalantu u tri navrata, Juventus, Atletiko Madrid, Lacio, Inter, Milan, Monako, Sampdoriju i Fiorentinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here