Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Srpski napadač Dušan Vlahović je pravi hit u Firenci. Zapravo čitava Italija je oduševljena njegovim partijama, priča se da će njegova sledeća destinacija biti Milan, a zato i nije čudno da je dobio poziv za intervju za rimsku novinu La Republika. Pričao je o svom radu, o Zlatanu Ibrahimoviću, Erlingu Halandu…

Svoja briljantna golgeterska izdanja Dušan Vlahović ima još od decembra. Odličan je bio i u nacionalnom timu, a po povratku u Italiju opet je zatresao mrežu Fiorentininog rivala. Dao je gol Đenovi što mu je 13. u Seriji A.

– Pokušavam da napredujem svakodnevno. Uvek radim drugačije stvari na treningu. Trik je u tome da ponavljaš iste poteze. Ronaldo uvek pokušava da napreduje. To je tajna šampiona. Osećam odgovornost. Vrhunski si igrač kada daješ dva gola u mom uzrastu, ali odmah postaješ promašaj kada ne postigneš gol na dva meča. Znam kako ide, fokusiran sam i na zemlji sam. Ne znam gde će me to dovesti, ali neću da žalim za bilo čime – rekao je Dušan Vlahović za Republiku.

Milan je bio protivnik Dušanove Fiorentine pred mečeve reprezentacija, a tada Vlahović nije dobio dres Zlatana Ibrahimovića.

– Napisao mi je poruku. Poželeo mi je sreću u svemu i to na srpskom, na mom jeziku. To je bilo jedisntveno – kaže Dušan.

On je takođe otkrio i da izučava poteze Erlinga Holanda.

– Pokušavam da shvatim kako se ponaša u završnici i kako se kreće. Onda se fokusiram na svoje jače strane i na slabosti. Možda je pretenciozno, ali uz posvećenost mogu da dođem dotle – rekao je Vlahović.

On ima ugovor do juna 2023. i mnogo se priča o transferu u Milan. Ipak on kaže da o tome sada ne misli i da je otvoren za saradnju sa Fiorentinom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here