Vlajić: Šef Euleksa meša se u pravosuđe

0

Oliveru Ivanoviću pritvor je produžen za još dva meseca
 

Reagujući na još jedno produženje pritvora Ivanoviću, njegov branilac je ocenio da se šef Euleksa meša u posao pravosudnih organa na Kosovu, jer je on produženje najavljivao već nekoliko dana.

 

"Mi smo rešenje o produženju pritvora dobili juče u podne, a šef Euleksa je to znao i ako je tako to znači da se on meša u rad pravosuđa i da je on to odredio, a ne sudija", rekao je Vlajić za televiziju Most iz Zvečana.

 

Osvrćući se na neuvažavanje garancija Vlade Srbije Vlajić je rekao da je prvi put to učinjeno u slučaju Olivera Ivanovića i Dragoljuba Delibašića.

 

"Davanje garancije države da će neko biti dostupan je institut međunarodnog prava", rekao je Vlajić i naglasio da nema mesta slobodnom sudijskom uverenju kada je garancija data.

 

Oliver Ivanović: Nisam kriv

 

"Da je bilo bekstava ili da Srbija nekoga nije obezbedila da bude dostupan pravosuđu tu bi bilo mesta slobodnom sudijskom uverenju, ali ako su svi za koje je Srbija garantovala bili dostupni pravosuđu tu nema slobodnog sudijskog uverenje ", rekao je advokat.

 

On je podsetio da se garancije Vlade Srbije uvažavaju i u Haškom tribunalu i istakao da Srbija garantuje i za Olivera Ivanovića, koji je njen državljanin.

 

"Potpuno je nejasno zašto Sud i javni tužilac ignorišu te garancije kada su one u Hagu, u mnogo važnijim i težim predmetima bile priznavane i poštovane i nikada nisu izneverene", naglasio je Vlajić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here