Vlajki: Uništavanje srpstva bez zastoja

0

Srbi zakazuju na diplomatskom bojnom polju: Emil Vlajki
 

Vlajki je u saopštenju naglasio da je u Srbiji pristup različit, gde se, pored otkidanja teritorija i satanizacije, srpski narod podvrgava, "maltene svakodnevno, javnom ponižavanju".

 

On je naveo da se predsedniku Srbije onemogućava poseta Kosovu i Metohiji, da se nad ostatkom Srbije vijore albanske zastave, da strani državnici, na različite načine, prilikom svojih poseta cinično vređaju tu zemlju.

 

"Naravno, lako je vređati neku zemlju gde si gost, kao sadašnji albanski premijer, i praviti se važan, kada se iza sebe ima NATO, Brisel, krstareće, `inteligentne rakete`, pretnje sankcijama, ucenama, i slično. Ali, da deluju bez pomoći `Velikog brata`, ne bi ih se ni čulo, ni videlo", istakao je Vlajki.

 

On je podsetio na događaje iz novije istorije, kada su "Atlanska brigada" i teroristička OVK doživele poraz od snaga tadašnje SRJ na graničnim prelazima Morino i Košare, naglasivši da Srbi u ovom vremenu potpuno zakazuju kada je reč o diplomatskom bojnom polju.

 

Po Vlajkiju to "zakazivanje" ogleda se u stalnim davanjima ustupaka i u prepuštanju, malo po malo, Kosova i Metohije Albancima.

 

 

Provokacije uz podršku "Velikog brata"

Vlajki je istakao i da sve provokacije dolaze iz Albanije, iza koje stoji "Veliki brat".

 

"On (`Veliki brat`) je taj koji je dao zadatak, prvo fudbalerima da razviju usred Beograda albansku zastavu, a onda albanskom premijeru da ispolji ovakvu neviđenu diplomatsku drskost. Poruka je jasna – `samo vi Srbi paktirajte s Rusima i pravite s njima jalove vojne parade, mi na vašoj teritoriji možemo raditi šta hoćemo", istakao je Vlajki.

 

Potpredsednik Srpske je u saopštenju dao i istorijsku paralelu, navodeći primer kada je nekadašnji francuski predsjednik Šarl de Gol krajem šezdesetih godina prošlog veka, prilikom službene posete Kanadi u Montrealu uzviknuo "Živio slobodan Kvebek". De Gol je tada istog časa od kanadskih vlasti zamoljen da napusti državu.

 

Prema njegovim rečima, državni vrh Srbije nije imao "petlje" da to uradi na provokacije albanskog premijera Edija Rame, već mu je dozvolio da ode u Preševsku dolinu i da tamo drži političke govore.

 

"Izgleda da od `Oktobarske revolucije` 2000. godine, samoponižavanju srpskog naroda nikad kraja", naveo je Vlajki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here