Tanjug
Azem Vlasi

Bivši jugoslovenski političar, advokat i analitičar sa Kosova Azem Vlasi poručio je Dritanu Abazoviću, prvom čoveku građanskog pokreta URA (lista “Crno na bijelo”) u Crnoj Gori, da ne bi trebalo da stvara koaliciju sa “crkveno-četničko-ruskom formacijom”.

Vlasi je za Radiosarajevo.ba rekao da je nezamislivo da mladi Abazović, za kojeg se veruje da bi mogao biti “čovek odluke” posle parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, ide u takvu koaliciju, koja, po njemu, ni jednog trenutka nije krila da Crnu Goru namerava da odvede u zagrljaj Srbije i Rusije i tako je “skrene s puta evropskih integracija i vrednosti”

Vlasi veruje da se Abazovićevi motivi razlikuju od prosrpskog i proruskog dela crnogorske opozicije, i napominje da srpskoj opoziciji meta napada nisu ni Milo Đukanović ni vlast Crne Gore, jer, kako tvrdi, reč je o kriminalnoj i mafijaškoj vlasti, koja se ne bori ni protiv korupcije.

– Zar su im Srbija i Rusija uzor nekorumpirane, pravedne i čistunske vlasti kakvoj teže u Crnoj Gori? Oni su protiv ove vlasti (crnogorske) jer su zapravo protiv Crne Gore kao nezavisne, suverene države, članice NATO, Crne Gore okrenute evropskim vrednostima i integracijama. Abazović ponavlja da je on upravo za te vrednosti – navodi Vlasi.

Dodaje da odobrava Abazovićev kritički odnos prema dosadašnjem načinu ponašanja vlasti u Crnoj Gori, i kaže da može da zadrži takav kritički stav.

– No, opredeljen za evropske integracije, on može pre imati mesto u koaliciji sa DPS-om koja je, ipak, dobila najviše glasova, pa se boriti za bolju vlast u Crnoj Gori. Nisu nepoznate situacije u parlamentarnim demokratijama gde ljuti politički protivnici nađu zajednički jezik i platformu za bolje vladanje državom. Mislim da bi Abazoviću pre bilo mesto u koaliciji sa DPS-om – kaže Vlasi.

On je naglasio da, i pored svega, ne može da veruje da “Dritan Abazović može biti protiv interesa svojih Albanaca i države Crne Gore”.

– Zar mu mogu biti važniji oni koji su na suprotnoj strani i koji bi ga odbacili čim im više ne bude potreban? – upitao je Vlasi.

4 COMMENTS

  1. Тамо где су срећна друштва, комшија је ближи од брата. Млади господин Абазовић враћа светло у нашу балканску тмину. Поштовање различитости треба да буде богаство а не хендикеп. Друже Власи где су твоје комшије из Приштине православне вере?

  2. Власи је неспорно искусан политичар са јасно дефинисаним антицивилизацијским вредностима. Брозов омладинац преко ноћи постао је лидер -а он сам нека каже чега и шта су му идеали a циљеви су неспорни. Посредно о идеалима се већ изјаснио у ауторском тексту и то уопште није ни спорно ни ново , оно што је не примерено да покушава да дели савете за које није питан.То што саветује Абазовића уопште нема смисла јер тај млади човек има јасне и искистализоване идеје и одлично зна зашто се залаже. Али кад је већ тако јасно декларисани Европејац мислим да би му више био захвалан Ердоган да му да тако јасне инструкције са ким би му било боље.

  3. Daj objasni kako i zasto si ti bio tolike godine sa tom istom “crkveno-cetnickom- rusofilskom” klikom u Beogradu? Nisi dodao jos i “oficirsku” kliku kojoj si cesto drzao predavanja u domu JNA u sasvim drugom duhu nego sto sada delis lekcije i povijas se kako vetar duva. Ko nam je bio u vrhu Jugslavije tek sada vidim da sa takvima nije imala nikakvu sansu da prezivi. Sramota stidi se.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here