Pixabay
Foto: Ilustracija

Dmitar Z., vlasnik staforda koji je jutros ušao u OŠ “Njegoš” u Nišu gde su povređena tri učenika, kaže da pas nije bio pušten na ulicu, već je spletom okolnosti pobegao iz boksa i dvorišta u kojem ga čuvaju i da je samo želeo da se igra sa decom.

– Žao mi je što su deca zadobila povrede. To je pas koga čuva moja ćerka koja ima 13 godina. Pas nije agresivan, veoma je socijalizovan, naviknut je na decu i želeo je samo da se igra. Staford je inače takva rasa pasa koja ili napada ili se igra. Ovaj je potpuno socijalizovan i želeo je samo igru, iako ne izgleda kao kuca za igru. Da je imao nameru da napada ne bi se završilo sa takvim povredama – objašnjava Dmitar Z.

Prema njegovim rečima, pas nije sa namerom bio pušten bez povoca na ulicu već je pobegao iz dvorišta kuće.

– On ima kavez u kojem je zaključan, a oko dvorišta se nalazi ograda od žice. Verovatno ga sinoć nisam zaključao posle hranjenja ili je neko od dece okrenuo ključ natrag. On je šapom gurnuo bravu i otvorio je. Posle izlaska iz boksa, kao drugi prsten obezbeđenja nalazi se ograda od dvorišta, ali je on prokopao zemlju ispod žice i izašao. I to je bodljikava žica u pitanju, kako se nije ogrebao ne znam. Nema razloga za paniku, deca nisu bila ugožena, ovo je jedna velika škola za sve nas – kaže Dmitar Z.

Direktor OŠ „Njegoš“ Bojan Krstić koji je u školskoj zgradi kaišem od pantalona uhvatio staforda, rekao je da pas nije bio agresivan, da nije režao i lajao već da je mahao repom, ali da mu svakako nije bilo mesto u školskoj zgradi.

10 COMMENTS

  1. Da je pas bio agresivan, ne bi neki nastavnik imao priliku da skine kaiš i veže ga dok ovaj maše repom….U svakom slučaju , nesrećan splet okolnosti koji većina medija objavljuje kao da je na pomolu treći svetski rat.

    • Da je bio agresivan da je režao i lajao ko bi se tada usudio da mu priđe? Fina malena kuca koja se čuva u kavezu i iza ograde od bodljikave žice, pa imate uslove da čuvate i lava ili tigra i oni su životinje

  2. Da li ste ok pa vi branite pse ,ispadoše deca kriva ,oj Srbijo.Psa po zakonu uspavati a vlasnika kazniti jer ovakvog psa nije obezbedio.Pas nije kriv ali vlasnik je morao da ga drži pod kontrolom.

    • Nemam reči koliko ste željni ubijanja. A posle su psi agresivni. Zašto da se ubije pas? Zato što Vam je uživanje da čujete ili vidite kako se ubijaju životinje? I zašto vlasnik da ide u zatvor? Toliko mržnje u Vašoj poruci ima, da nije ni čudo da je sve više nasilja na ulicama, školama. Jer takvih kao što ste Vi, nažalost, ima mnogo

  3. Prdikura
    Sigurno ovaki zvaljavzi su mlogo deca po svetu unistili samo koliko u Nemackoj odmah metkom u celo i kad kmrkne to je to .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here