”Vlast gura Ukrajinu u građanski rat”

0

Nasilje u Ukrajini ne jenjava
 

”Osećam veliku podršku srpskog naroda vezano za situaciju u Ukrajini. Vlasti u Kijevu ne žele da razgovaraju sa svojim građanima i sa svojim narodom, a to je put ka građanskom ratu, što je svakako velika pretnja građanima. Mi se svakoga dana budimo sa užasom, pitajući se šta će se desiti u Ukrajini, kako će se situacija odvijati i kako će sve ispasti. Rukovodstvo te države gura građane u građanski rat”, istakao je Kosačov.

 

Pročitajte još:

* Novi okršaj dve paravojske u Slavjansku

* Donjeck pod vlašću prorusa!

* "U Slavjansku nema Rusa, Ukrajinci ratuju protiv Ukrajinaca"

Rjazanskij je dopunjavao Kosačeva i zajedno su uporedili pređašnju situaciju u Čečeniji sa situacijom u kojoj se danas nalaze. Po njihovim rečima, tad je to bio terorizam koji je pretio Rusiji, a oni su štitili rusko stanovništvo. Sadašnji protesti su mirni i nema potrebe za upotrebom nasilja, a u Čečeniji su bili prinuđeni da primenjuju antiterorističke mere.

Oni smatraju da bi Srbija trebalo da se orijentiše prema raspoloženju javnosti i da bi trebalo da se održavaju referendumi za ulazak u bilo koju vrstu saveza.

 

Kosačov i Rjazanski potpisali su u ponedeljak sporazum, po kome bi kompleks ruskih istorijsko-memorijalnih spomenika na Novom groblju u Beogradu trebalo da bude završen do 1. avgusta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here