Vojni penzioneri dobijaju beskamatne kredite za stanove

0

Posle uručivanja ugovora za 105 korisnika vojnih penzija koji ostvaruju uslove za stambeno kreditiranje u iznosu do 20.000 evra u dinarskoj protivrednosti, on je dodao da će se taj model primenjivati širom Srbije.

 

Ministar Šutanovac uručuje ugovore o kreditu vojnim penzionerima

 

 

Šutanovac je naveo i da će sa planiranim dodelama oko 500 stambenih kredita vojnim penzionerima Ministarstvo odbrane godišnje uštedeti oko 60 miliona dinara. On je objasnio da će se ušteda ostvariti time što vojni penzioneri koji dobiju kredit više neće primati "uts dodatak", odnosno uvećane troškove stanovanja. Po njegovim rečima, ta sredstva će biti ponovo ulagana u one vojne penzionere koji koje žele da dobiju tu vrstu stambenog kredita.


Šutanovac je podsetio i da je jedan od najvećih problema stambeno zbrinjavanje i aktivnih i penzionisanih pripadnika sistema odbrane. On je naveo da gotovo 3.000 vojnih penzionera nema rešeno stambeno pitanje, a da se godišnje izdvaja govotovo 10 miliona evra za uvećane troškove stanovanja za sve pripadnike vojske i vojne penzionere.

 

Ministarstvo odbrane je rešilo oko 2.100 stambenih pitanja od čega 650 za vojne penzionere, ali to je "kap u moru" zato što oko 20.000 ljudi još uvek nisu rešili stambeno pitanje, naveo je on.

 

Direktor Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika pukovnik Milojko Milovanović je precizirao da je 440 vojnih penzionera podnelo zahteve za ovim kreditom od kojih je 208 i usvojeno. Prema njegovim rečima danas je 105 korisnika vojnih penzija potpisalo ugovore sa tim Fondom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here