Vojnik večerao sa ženom pa se ubio

0

Svi su još uvek u velikom šoku zbog samoubistva Vladimira Čapelja 

 

Vojnik iz Drugog pontonirskog bataljona Rečne flotile proveo je mirne praznike sa suprugom Mirjanom, sinom i ćerkom, a potom presudio sebi pucnjem iz privatnog pištolja. Šokantnom samoubistvu koje je ostavilo u suzama celo selo nadomak Novog Sada nije prethodila svađa.

 

– Delovalo je kao da uživa u prazniku. Igrao se sa decom, učio ih da voze bicikl, pričao sa komšijama. Tog dana je ugostio i roditelje. Ništa nije slutilo na tragediju – priča Milena, prva komšinica porodice Čepelja.

 

Vojnik se ubio u Begeču

 

Vojna komisija istražuje i okolnosti samoubistva desetara Miodraga P. koji se ubio u petak na straži na strelištu “Žiča”. Njegova bivša supruga Svetlana kaže da su se njih dvoje razveli pre 11 meseci i da su Miodraga mučili finansijski problemi zbog kredita.

 

Samo nekoliko sati pre smrti, Čepelja je pomagao ocu Andriji u vulkanizerskoj radionici. Kada su završili posao, pozdravio se sa ocem i komšijama, i otišao u kuću. Žena je otišla da uspava decu.

 

– Sat kasnije večerao je sa ženom, izleteo u dvorište i tada se začuo pucanj – seća se Milena.

Uviđaj na licu mesta izvršila je policija po ovlašćenju tužioca Višeg javnog tužilaštva iz Novog Sada Milorada Trošića, u prisustvu vojne policije.

 

– Bio je dobar dečko, dobra mu je i supruga, a još bolji roditelji. On je zaposlen, ona je upravo bila na razgovoru za posao, solidno su živeli i imali su plastenik – priča Milena.

Vladimir i Mirjana delili su dvorište sa njegovim roditeljima, ali su živeli u zasebnoj kući. Supružnici su išli u Srednju školu “Jovan Vukanović”, a on je završio i fakultet.

 

U vojsci je od 2009.

 

Telegrame saučešća porodici stradalog uputili su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here