Screenshot/Al Jazeera Balkans

Na Manjači kod Banjaluke održan je šesti dan vežbe “Brzi odgovor 21”. Na poligonu su kombinovane jedinice Oružanih snaga BiH i američke vojske prikazale rezultat vežbi prethodnih dana.

U vežbi je angažovano 500 vojnika iz BiH i 700 američkih vojnika. Vežba u Bosni i Hercegovini deo je velikih vojnih manevara pod nazivom “Branilac Evrope 21” koji se odvijaju širom kontinenta.

Glavni cilj tih vežbi je osigurati interoperabilnost američkih oružanih snaga s onima iz evropskih država kako bi se osigurala efikasna odbrana protiv moguće agresije.

Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Erik Nelson istakao je da su ovom vežbom “za BiH otvorena vrata NATO”.

Vežbu su posmatrali i članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, ambasadori SAD i Velike Britanije u BiH, a predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik nije došao.

4 COMMENTS

  1. gde ono bese Manjaca? Aaaa. nedaleko od rodnog mesta Mile Ronhil Laktasenka. Velikog borca za RS, velikog prijatelja Rusije……pa kako bre Mile, a bas vezbe na Manjaci, wuahahahahahahahaha.

    • Mile je Bog kako ga zovu njegovi praznoglavci.Eto da se zna rekao je da ce sa 30 hiljada ljudi da sprijeci Nato vjezbe na Manjaci tako je govorio.A sta je mislio to je drugo?,mislio je sa Manjace ima da gadjamo Beograd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here