Vojska švercovala, a ne Subotić

0

Stanko Subotić i advokat Tadić
 

U obrazloženju se detaljno precizira odluka, a kao ključne momente sudsko veće je navelo da je tužilaštvo, korišćenjem fotokopirane dokumentacije male dokazne vrednosti, izvelo paušalne zaključke o Subotićevoj krivici.

"Na bazi navedenih originalnih dokumenata Privrednog društva ‘Makedonija tabak’ iz Skoplja, nesumnjivo je utvrđeno da je ovo privredno društvo prodavalo cigarete fiktivnom privrednom društvu "Sukces", koje je u potpunosti bilo pod kontrolom tadašnje vojske Savezne Republike Jugoslavije.

 

Ceneći i nedovoljan kvalitet dokaza koje je tužilaštvo ponudilo za svoju tvrdnju, sud je došao do konačnog zaključka da tužilaštvo u ovom krivičnom postupku nije dokazalo da je optuženi Subotić organizovao kriminalnu grupu koja se bavila švercom cigareta", navodi se u obrazloženju oslobađajuće presude.

Inače, Subotić je bio optužen da se nalazio na čelu grupe koja je švercovala cigarete tokom 1995. i 1996. godine iz Makedonije u Srbiju. On je prvo osuđen na šest godina zatvora, ali je ovu presudu ukinuo Apelacioni sud, a na ponovljenom suđenju Subotić je oslobođen svih optužbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here