Youtube
Vilijam Voker

Bivši ambasador misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker, izjavio je da nije iznenađen izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je izmislio masakr u Račku i dodao da ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave.

– Ovo nije prvi put u poslednjih 20 godina da me zvaničnici u Beogradu nazivaju različitim imenima i izmišljaju šta se dogodilo u Račku. Postoji dovoljno dokaza šta se dogodilo. Sproveli smo jednu istragu, ali i druge istrage koje su takođe izvršene o ovom masakru, imale su isti zaključak, kao što sam naveo. Žao mi je što se gospodin Vučić ne slaže sa ovim i misli drugačije – naglasio je Voker.

Takođe, Voker je poručio da je vrlo zabrinut zbog toga što, prema njegovim rečima, počinitelji masakra nisu kažnjeni.

– Masakr u Račku izvršile su Bezbednosne snage iz Beograda i bilo ko da je bio odgovoran za taj masakr, mora biti izveden pred lice pravde. To se još nije dogodilo i bojim se da Srbija tvrdi da je ovaj masakr lažna prevara. Međutim, mislim da svet zna bolje – ukazao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o izricanju kazne bivšem ministru administracije i lokalne samouprave Ivanu Todosijeviću, nazvao je masakr u Račku izmišljotinom i insceniranim događajem od strane Vokera.

6 COMMENTS

  1. Kome vi dajete prostor u srspkim novinama dab u dan to je strasno. I kod njega je Srbija nemocna da tuzi. Bolje da cutimo za sva vremena.

  2. jADAN TIP. Nismo se ni nadali da ces priznati uzimanje para za fabrikovani Racak. Prodata duso, spremi se, uskoro te gore ceka GAZDA Koji ce te odvesti dole.

  3. Vokeru!Znaš li ti šta je to savest.Očigledno ne znaš.Tvoje telo je masa bez duše i srca koje poseduje ono što se naziva:ČOVEK

  4. Pa ljudi su ubijeni tu ili negde drugo oni su mrtvi neko ko ima dusu i malo pameti treba da govori istinu a mesto dogadjaja se lako utvrdi jer na tom mestu treba da ima krvi do kolena ako su tu ubijeni a od tog mesta vazdusnim putem par stotine metara na ulazu u stimlje bili su stacionirani policiske vojne masinerije sa osobljem paravojnih militanata sa jugoslovenskom uniformom i zastavama srbije tako da su oni morali cuti tu pucnjavu i reagovati a sto se tice tog lazova i agenta cia e vilijama vokera niti je prvi ni poslednji lazov klintonovog tima za sva desavanja na kosovu krivi su Milosevic-Bil klinton oni su zveri u ljudskom obliku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here