Voleo bih da snimim film o Putinu

0

Putin kao inspiracija: Reditelj Oliver Stoun želi da prenese Amerikancima stav koji ne žele da čuju
 

"Voleo bih da snimim dokumentarni film o njemu", rekao je Stoun, dobitnik tri Oskara za filmove "Ponoćni ekspres" (1978), "Vod smrti" (1986) i "Rođen 4. jula" (1989).

 

Stoun koji je sreo Putina u utorak uveče u jednom moskovskom pozorištu, rekao je da bi voleo da ga intervjuiše da bi "preneo stav koji Amerikanci ne žele da čuju". Američki reditelj nije rekao da li je Putin pristao na intervju.

 

"Znamo za Stounovu želju da snimi film o Putinu", kratko je izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 

Ugledni Amerikanac koji brani i razume Putina. I to postoji!

 

Stoun, politički vrlo angažovan, ranije je podržao osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, pokojnog predsednika Venecuele Uga Čavesa i kubanskog lidera Fidela Kastra.

 

Američki reditelj je u septembru stao u Putinovu odbranu, navodeći da ruski predsednik u ukrajinskoj krizi brani "ključne geopolitičke interese Rusije" i da NATO-u nije mogao da prepusti Krim.

 

Oliver Stoun nedavno je završio seriju pod nazivom "The Untold History of the United States" (Neispričana istorija SAD), o tamnim epizodama američke istorije. Sada je koproducent dokumentarnog filma o Ukrajini, u kojem bi trebalo da intervjuiše i Vladimira Vladimiroviča Putina.


"Ne širite laži o Putinu i sećajte se koljačine oko male Srbije!"

 

Sledeći film Olivera Stouna biće posvećen saradniku američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvardu Snoudenu.

 

Proslavljeni režiser je nedavno pohvalio Rusiju jer je dala politički azil Snoudenu, ocenivši da je time pokazala da postoji alternativa svetu koji "kontrolišu SAD".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here