“Volim Evropu, mrzim EU“

0

Reuters
Želi da izazove zemljotres na evropskoj političkoj sceni: Najdžel Faraž

Faraž, čija stranka UKIP, prema rezultatima anketa pred najavljene evropske izbore, ima najveći podršku, kaže da želi da izazove politički zemljotres na evropskoj političkoj sceni i u potpunosti preokrene Evropski parlament.

"Volim Evropu, to je predivno mesto. Oženjen sam Evropljankom, radio sam u evropskim zemljama i volim evropsku kulturu. Mrzim zastavu, himnu i institucije EU", naglasio je Faraž.

Prema njegovom mišljenju, uniformisana politička unija nije u interesu bilo koga u Evropi, prenosi francuska novinska agencija "Frans pres".

Faraž je izrazio želju da Evropa bude sastavljena od kooperativnih, suverenih, nezavisnih i demokratskih država.

On je napomenuo da su, pre ulaska UKIP-a u Evropski parlament, britanski poslanici odlazili na sednice u Brisel, ali niko nije znao šta se tamo dešava, jer je sve bilo "uvijeno u veo tajne".

On je dodao da je UKIP promenio pririodu diskusije u Britaniji, ukazujući na preskup birokratski i antidemokratski sistem EU.

On smatra da će u novom sazivu Evropskog parlamenta sigurno biti "mnogo življe i interesantnije".

"Stvaran efekat osetiće se posebno u različitim državama. U Britaniji, biće jasniji, potpuniji i pošteniji referendum o tome da li treba ili ne ostati član političke unije", kategoričan je Faraž.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here