Volite bajke? Pravac Norveška!

0

Fiktivno kraljevstvo u animiranom filmu stvoreno je po uzoru na norveški grad Bergen
 

Animirani film "Zaleđeno kraljevstvo", čije je fiktivno kraljevstvo stvoreno po uzoru na norveški primorski grad, kod turista je izazvao pravu pomamu za putovanjima u ovu državu.

 

Turizam u Norveškoj cveta zahvaljujući Diznijevom mjuziklu "Zaleđeno kraljevstvo", koji je postao najuspešniji animirani film svih vremena.

 

Umetnički drektor Majkl Đaimo koji je radio na ovom animiranom filmu kao referentnu tačku za carstvo Arendele, koristio je Bergen – mesto bogato crkvama, fjordovima.

 

Zahvaljujući Diznijevom mjuziklu "zaleđeno kraljevstvo" turizam u Norveškoj cveta
 

"Dizni" je počeo da sarađuje sa promoterom turizma "Inovejšn Norvej", kako bi privukao turiste, pa je ova kompanija postavila baner "Zaleđenog kraljevstva" na svoju Internet stranicu. Promocija je očigledno imala efekta jer se od prikazivanja filma broj poseta turista utrostručio, a promet u norveškoj aviokompaniji "Norvežan er šatl" povećao se za 52 odsto! Interesovanje za letove u Norvešku povećalo se za 153 dosto, dok je bukiranje hotela poraslo za 37 odsto.

 

Kompanija je osmislila i posebnu turističku turu, pod nazivom "odmor ‘Zaleđeno kraljevstvo’ u Norveškoj", u okviru koje turisti mogu da posete Bergen, uživaju u putovanju fjordovima, ribolovu i norveškom narodnom plesu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here