FOTO: ČITALAC KURIRA

Policija utvrdila da A. A. (21), koji je prešao u suprotnu traku i sudario se s „dačijom“, pri čemu je poginuo njegov suvozač Uroš Zdravković (16), nije imao položen vozački

Mladić A. A. (21), koji je juče teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Beogradu, u kojoj je poginuo njegov drug Uroš Zdravković (16), smešten je na intenzivnu negu i lekari se bore za njegov život.

Kako saznajemo, A. A. (21), koji je upravljajući automobilom “mini-moris” na Mostu na Adi iznenada prešao u suprotnu traku i u koga se zakucala “dačija”, vozio je tuđ automobil, i to bez vozačke dozvole.

Pozajmio kola

– Nesreća se desila u utorak posle 15 sati. Utvrđeno je da se “mini-moris” vodi na osobu koja nije član porodice vozača, tako da se pretpostavlja da je mladić automobil pozajmio. Takođe, saobraćajci su se šokirali kada su utvrdili da A. A. nema vozačku dozvolu, tj. da nije polagao vozački ispit – kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je nastradali Zdravković bio na mestu suvozača u “mini-morisu”.

– Uroš i A. A. su bili drugari iz kraja. Ne zna se gde su kobnog dana išli, a kretali su se iz pravca Banovog brda ka Bulevaru vojvode Mišića. A. A. je iznenada izgubio kontrolu i prešao u suprotnu traku udario u zaštitnu ogradu, a potom je na njega naletela”dačija” udarila ga bočno . Udarac je bio baš u suvozačevu stranu, tako da je Uroš poginuo na mestu, dok je A. A. teško povređen. Ima povrede unutrašnjih organa i višestruke prelome – kaže izvor i dodaje će uzrok nesreće biti utvrđen.

– Ne isključuje se mogućnost da je A. A. vozio brzo, a pošto je neiskusan, desilo se šta se desilo – kaže sagovornik iz istrage.

Identična nesreća

Inače, na istom mestu na kom se prekjuče dogodio udes, pre mesec i po dana dogodila se gotovo identična nesreća, u kojoj je život izgubio Aleksandar P. (19) iz Beograda.

– Taj udes desio se 5. novembra. Aleksandar P. upravljao je “reno kliom” i išao je od Banovog brda. Na identičnom mestu na Mostu na Adi, nakon krivine, on je prešao u suprotnu traku i udario u zaštitnu ogradu – podseća izvor i kaže da ovaj deo mosta predstavlja crnu tačku.

– Tu je nizbrdica i vozači se obično zalete, a onda nailaze na krivinu i nagib. Ukoliko se ide brže od ograničenja i ukoliko vozač nije iskusan, dešava se da vozilo završi u suprotnoj traci – rekao je jedan od vozača koji ide tim putem svakodnevno, a koga smo prekjuče zatekli na mestu tragedije.

MILAN VUJANIĆ: Signal za reagovanje

Stručnjak za bezbednost saobraćaja Milan Vujanić kaže da su ove dve nesreće, koje su se desile za kratko vreme, i to sa tragičnim ishodom, signal da stručnjaci provere stanje na toj deonici. – U poslednjem slučaju verovatno je reč o ljudskom faktoru, ali svakako treba nešto preduzeti. Procedura je da stručnjaci izađu na teren i vide u čemu je problem. Možemo se složiti da taj deo puta nije optimalan i da treba voditi računa. U svakom slučaju neophodno je da se uputi ekipa stručnjaka koja će odlučiti da li tu treba staviti ograničenje brzine na 50 na sat, pa i kamere, kako se nezgode ne bi dešavale – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here