Voždovac: Spašeni psi iz divljeg azila

0

 

"Tu će psi biti klinički pregledani", rekao je portparol Veterinarske ustanove Beograd Miloš Marković.

 

Prema procenama Markovića, koji je sa inspekcijom obišao napušteno imanje, psi su već duže vreme bili prepušteni sami sebi, dugo nisu dobili hranu i zbog gladi su pokidali lance i po okolnim ulicama krenuli u potragu za hranom.

 

"Ukoliko se ustanovi da su bolesni, a na osnovu onoga što smo videli do uspostavljanja takve dijagnoze će najverovatnije doći, posle trijaže i kliničkog pregleda, bolesne pse ćemo upututi na lečenje u karantin u Ovči", rekao je Marković Tanjugu i dodao da je među psima bilo dosta štenadi.

 

On je ukazao da je Veterinarska ustanova u sredu saznala od predstavnika Opštine Voždovac da u Bulevaru JNA 65 u Belom Potoku postoji plac sa kućom na kojem je veliki broj pasa.

 

Markovićević je dodao da je preko komšija saznao da je žena, koja se brinula o njima, u bolnici i da je to razlog što su psi bili bez nadzora.

 

"Odmah smo kontaktirali Komunalnu inspekciju opštine Voždovac i policiju, jer bez njihovog prisustva, nismo smeli da uđemo na posed i preuzmemo pse", objasnio je Marković.

 

On je podsetio da je juče naloženo da se napuštenim životinjama odnese hrana i voda, što je istog ekipa "Zoo higijene" pri Veterinarskoj ustanovi Beograd odmah i učinila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here