Vraneš odredio igračice za Slovakinje

0

Za duel sa selekcijom Slovačke, koji će biti igran na šljaci, Vraneš se odlučio za sledeći tim – Jelena Janković (7. na WTA listi u singlu), Bojana Jovanovski (120), Ana Jovanović (261) i Aleksandra Krunić (309).

 

"Očekuje nas veoma važan i težak meč protiv selekcije Slovačke. Ohrabruje nas forma i rezultati naše prve igračice Jelene Janković, koja je uvek bila stub ove reprezentacije. Ohrabruje i uzlazna forma ostalih naših igračica, prvenstveno Bojane Jovanovski. Sigurno je da će najveći teret u ovom meču da podnese Jelena, ogroman je pritisak na njoj, ali ona je od sada nebrojano puta pokazala i dokazala da u mečevima koje igra u nacionalnom dresu za nju nema prepreka, da kada je najteže ona odigra najbolje i uvek pruža više od maksimuma. Jelena je najiskusnija igračica našeg tima sa 38 odigranih meševa, od toga 28 pobeda je donela Srbiji, ona je heroj koji nikada ne odustaje. Veoma će nam biti važna podrška sa tribina. želja nam je da publika ispuni Arenu i da atmosfera bude bolja nego u Košicama kada su Slovaci ispunili do poslednjeg mesta njihovu Arenu i podržali svoje devojke", rekao je Vraneš.

 

Žreb je zakazan za 23. april a savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dve igračice na koja računaju u meču Srbija – Slovačka.

 

Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za utorak, 20. april 2010. godine u Beogradu.

 

Selektor Slovačke Matej Liptak pozvao je Danijelu Hantuhovu (24. u singlu na WTA listi), Dominiku Ciblkovu (29), Magdalenu Ribarikovu (53) i Lenku Vienerovu (196).

Prvi dan takmičenja (24. april) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 14.00 časova, drugi odmah po završetku prvog. Drugi dan takmičenja (25. april) igraju se dva singl meča i dubl. Prvi singl počinje u 14.00 časova, posle kojeg sledi drugi singl i na kraju dubl meč.

 

Karte za meč FED kup takmičenja u kome će se za opstanak, odnosno plasman u Svetsku A grupu u 2011. godini boriti selekcije Srbije i Slovačke mogu se kupiti na blagajnama biletarnice Beogradske Arene (Pon-Pet od 12-20h, sub od 10-15h) i Call Centra na broj 0900/11 00 11 (Pon-Pet od 10-20h). Rezervacije napravljene putem Call Centra ili Interneta mogu se podići u Beogradskoj Areni i Ušće Shopping Centru. 
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here