Vraneš: Tarpiščev taktizira

0

Tarpiščev je pre nekoliko dana izjavio da za meč protiv Srbije neće moći da računa na čak šest najboljih teniserki Rusije.

"Očigledno je da ruski selektor taktizira. Želi da stvori potpuno drugo sliku u pogledu snaga koje će izvesti na teren. Smatra da će izjavama da njegovih šest najboljih igračica neće doći u Beograd u našem timu izazvati opuštanje i pad motivacije. To se neće dogoditi. Spremamo se i ulazimo u meč protiv Ruskinja kao i uvek do sada, kao i protiv svake ekipe do sada, znači maksimalno motivisani, oprezni i spremni na sva moguća iznenađenja. Siguran sam da će Tarpiščev u Beograd doći sa minimum dve ‘top ten’ igračice. Dementijeva je izjavila pre tri meseca da će sigurno doći u Srbiju, a svi znamo koliki je ona patriota i da ne propušta ni jedan meč za svoju zemlju ukoliko nije sprečena", rekao je Vraneš.

 

On je istakao da očekuje da se u Beogradu pojavi i Marija Šarapova, koja je ranije danas u prvom kolu Australijan opena od Marije Kirilenko.

 

"Činjenica je da Rusi imaju veliki broj izuzetno dobrih igračica i da samim tim mogu sastaviti nekoliko izuzetno jakih timova, ali to nas ne zabrinjava. S obzirom na prethodno iskustvo mislim da će se sastav ruskom tima znati tek po završetku Australijan opena i da će zavisiti od forme igračica. Sve ostalo su špekulacije na temu, koje ne bi trebalo uzimati za ozbiljno", dodao je selektor Srbije.

 

Vraneš je naglasio da očekuje da gledaoci u što većem broju podržu naše teniserke.

 

"Najvažnije je da naše najbolje igračice Jelena Janković i Ana Ivanović budu zdrave, a znamo svi kolika su njihova srca kada igraju za Srbiju, za svoj narod i da uvek idu preko svih limita da bi svojoj zemlji i reprezentaciji donele pobedu", zaključio je Vraneš.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here