Vrat je tužibaba: Sprečite njegovo starenje

0

drlavine.com
Vodite računa o vratu kao što vodite o licu
 

Koliko god žene mackale lice i radile vežbe da im guza ostane čvrsta, a noge vitke, vrat će prvom prilikom odati koliko im je zapravo godina. Pitanje je šta preduzeti kako bi vrat što duže izgledao mladoliko? Nudimo nekoliko rešenja.

Nega vrata – Ne nasedajte na trikove o posebnim kremama za predeo vrata i dekoltea. Posao vrlo dobro obavlja i obična krema za lice, ali je potrebno da je nanosite svakodnevno. Ujutru i uveče, kada mažete lice pažljivo, blagim pokretima odozdo prema gore (od dekoltea prema bradi) izmasirajte kremom i vrat. To je početak i osnova nege kože na ovom delu tela.

Vežbanje vrata – Ova vežba pomoći će da ze vrat zategne i spreči pojavljivanje podbratka (ili da se ukloni ako već postoji). Stisnite usne u pozu za poljubac, a glavu podići ka plafonu, kao da hoćete da ga poljubite. Osetićete lagano zatezanje u predelu vrata. Vežbu ponovite svakog dana po najmanje 20 puta.

Pravilno držanje – Ako se stalno stojite ili sedite pogrbljeno, ili ako veći deo dana brada pada na ključne kosti kosti, pre će se stvoriti bore na vratu. Držite se uspravno i ponosno da bi i koža ostala na mestu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here