Lična arhiva
Za lepše detinjstvo: David Dimitrijević

Muke kroz koje prolazi 13-godišnji David Dimitrijević iz Surčina, težak srčani bolesnik, dirnule su u srce mnoge naše plemenite zemljake, koji s puno ljubavi pomažu ovog bolesnog mališana.

Kao i mnogo puta do sada plemenita Nadežda Radović iz Hohajma na Majni poslala je vredan novčani dar i to od 200 evra za bolesnog mališana.

– Hvala plemenitoj Nadeždi na pomoći i neka je Bog nagradi za dobrotu. Sav novac ću potrošiti na ogrev i lekove, a platiću i struju – priča nesrećna majka Snežana.

Ova samohrana nezaposlena žena pored Davida ima i 12- godišnju ćerku Nadu, a pre osam godina je pobegla od muža nasilnika. Bežala je glavom bez obzira samo da zaštiti decu od nasilja i patnje.

Da podsetimo, njen sin David je kao jedanaestomesečna beba imao dve operacije na srcu i jedva je preživeo. Ima ugrađen pejsmejker. Mališan pije posebne lekove, koji mnogo koštaju, a socijalna pomoć koju Snežana prima je skromna. Situacija se kod ove 39-godišnje žene dodatno zakomplikovala jer je i sama bolesna.

– Oni koji pogledaju Davidove grudi videće veliki ožiljak po sredini grudnog koša. On je bolestan mališan s ozbiljnom dijagnozom (kardiomiopatija) – priča drhtavim glasom Snežana. Zbog toga je ova uboga žena prinuđena da moli za novčanu pomoć.

Velika podrška: David sa majkom Snežanom

Ona nema nikoga ko bi joj pomogao u teškoj situaciji.

– Otkad se moj mališan razboleo nigde ne mogu da radim, jer ne mogu samog da ga ostavim ni na čas. Moram stalno da budem uz njega. On kad se umori, srce počne da mu lupa i dobro je da je majka uz njega – kaže Snežana.

Socijalna pomoć koju prima ova majka nije dovoljna i zato moli humane ljude da je podrže i pomognu njoj i njenoj dečici.

Kontakt

Plemeniti čitaoci “Vesti”, ukoliko ste u mogućnosti i želite da pomognete malom Davidu Dimitrijeviću i njegovoj majci Snežani i makar malo olakšate tešku svakodnevicu, možete stupiti u kontakt s njima na broj telefona: +381 61 237 53 99. Adresa je: Železnička br. 71, Surčin, Srbija, a tu je i broj tekućeg računa (Banka Intesa) 160-5700100704765-59.