Lična arhiva
Puna knjižica petica: Milica Tatić

Plemeniti Kosta Jelić iz Nemačke ganut bolešću dvanaestogodišnje Milice Tatić iz Kumana u okolini Zrenjanina poželeo je da pomogne ovoj vrednoj učenici i poslao joj je donaciju od 100 evra.

Tu radosnu vest javila nam je mama malene školarke. U razgovoru Ana Milankov nije krila oduševljenje što je humani Kosta obradovao njenu ćerku i celu porodicu.

– Milica je krenula u šesti razred, a i drugo dvoje dece, tako da će mi donacija dobro doći za odeću, obuću i naravno lekove – drhtavim glasom nam priča mama Ana.

Prema njenim rečima pomoć im mnogo znači, jer jedino ona radi u kući, a troškovi su svakim danom sve veći.

Milica da podsetimo boluje od autoimunog hepatitisa, a odličan je đak u OŠ “Milan Stančić Uča” u Kumanu uprkos zdravstvenim problemima.

– Milica od sedme godine ima problema s jetrom, kada joj je konstatovan autoimuni hepatitis. Potrebni su joj posebni lekovi – kazala nam je ranije mama Ana.

– Zahvalila bih se od srca dobrom gospodinu Jeliću, svim drugim plemenitim ljudima koji su nam dosada pomagali i naravno Humanitarnom mostu – priča u jednom dahu mama Ana.

Upravo zbog bolesti male Milice, Ana se obratila dobrim ljudima za pomoć.

– Nije lako ni tražiti pomoć, ali nažalost naša svakodnevnica je takva da nam često nedostaje novac za mnogo toga. Ipak zdravlje naše devojčice nam je na prvom mestu i za nju i njene lekove se uvek prvo pobrinemo – kazuje brižna mama.

Čitaoci Vesti širom dijaspore često su mislili na Milicu, što roditelji malene nikad ne mogu zaboraviti.

Vedra i druželjubiva

Naša Milica je vedra i komunikativna devojčica. Voli da se druži sa drugarima i veoma je posvećena školskim obavezama. Rado se i takmiči i sve joj ide od ruke. Ništa joj nije teško, sve je zanima. Jednostavno radoznalog je duha, a bolest joj nikad nije bila prepreka da sve zadatke reši na vreme – govori ponosna mama Ana.