Vredne ruke i široka srca

Vestionline
0
Vestionline

Kolo srpskih sestara pri hramu Sveti Luka u Liverpulu proslavilo je svoju slavu Rođenje Presvete Bogorodice – Malu Gospojinu u prisustvu velikog broja parohijana i njihovih prijatelja iz drugih parohija koji su pristigli i uzeli učešće u slavi.

Slavlje je u hramu započelo svetom liturgijom kojoj je načalstvovao otac Aleksandar Milutinović, a sasluživao mu je otac Branko Vasilić. Oni su zajedno osveštali i slavsko znamenje i sa sestrama prelomili slavski kolač.

Parohijani ove parohije su zahvalni svojim sestrama za sav njihov trud i rad u pripremi trpeze ljubavi koja se poslužuje posle svake nedeljne i praznične liturgije.

Članovi uprave i sveštenik Aleksandar Milutinović istakli su da su im članice Kola srpskih sestara veliki oslonac pri pripremi svih banketa i piknika koje organizuju jer sa tim aktivnostima dolazi i do značajnih sredstava potrebnih ovome hramu u izgradnji koji čeka i da se crep postavi, pa da se odahne i da se priđe i unutrašnjim radovima.

Pripremni radovi na krovištu se privode kraju, a vernici će biti obavešteni o danu svečanog čina okrovljenja hrama Svetoga Luke u Liverpulu.