Vreme da se sazna za zločine nad Srbima u BiH

0

Treba prihvatiti i činjenicu da su mudžahedini u BiH naneli mnogo zla
 

"Nakon dugogodišnjeg minimiziranja i ponižavanja srpskih žrtava u proteklom građanskom ratu u BiH, uz zamenu teza, čestim proglašavanjem tih žrtava agresorima i zločincima, došlo je vreme da se sazna istina o zločinima i nad pripadnicima srpskog naroda", saopšteno je iz Saveza.

 

Iz Saveza navode da su i do sada podržavali sve aktivnosti koje sprovode međunarodne i domaće institucije i nevladine organizacije koje doprinose utvrđivanju stvarne istine o svim zločinima i stradanjima svih naroda u BiH i regionu, kao i procesuiranju svih ratnih zločinaca, bez obzira na nacionalnu, versku ili drugu pripadnost.

 

"Ne podržavamo bilo kakav oblik diskriminacije, selektivnu pravdu i opravdanje bilo čijeg zločina, a posebno osuđujemo sve oblike manipulacije žrtvama, njihovim prebrojavanjem, favorizovanjem jednih i minimiziranjem drugih, kao i korišćenje žrtava i zločina u dnevno-političke svrhe", navodi se u saopštenju.

 

Savez smatra da se samo vladavinom prava može graditi BiH kao demokratska država u kojoj će svi građani i narodi biti ravnopravni, pa očekuje, ne samo od Velike Britanije, već od celokupne međunarodne zajednice da pomogne u tom procesu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here