EPA-EFE

Profesor i politički analitičar Bljerim Ljatifi rekao je da bi Aljbin Kurti trebalo da odluči da li će na poziv izraelskog premijera Benjamina Netanjahua otići u Jerusalim na otvaranje kosovske ambasade.

On je naveo da ako Kurti razmišlja kao Albanac, trebalo bi da ode na otvaranje ambasade u Jerusalim.

– Ako razmišlja kao socijalistički internacionalista, ne bi trebalo da ide. Ako razmišlja kao islamista, ne bi trebalo da ide. Vreme je da se odluči između saveza sa Amerikom i Islamsko-levog saveza – rekao je Ljatifi.

On je istakao da je vreme da se turskom predsedniku Erdoganu kaže da današnji odnosi između Kosova i Turske ne mogu biti formulisani u terminologiji Osmanskog carstva.

5 COMMENTS

  1. Čudne stvari i čudne zavrzlame, galimatijas! Nema druge nego da posmatramo i čekamo i u pogodnon trenutku uskočimo, ali moramo tačno znati unapred šta želimo — hoćemo li Šiptare zajedno s`nama ili nećemo? Ako hoćemo šta im moramo omogućiti u zajedništvu a ako nećemo šta im nemožemo prepustiti — a sve mi se čini da ih ne želimo (kao ni oni nas) — sve je to kao u nestabilnom braku — muka — a sudije umesto da mire još više podbadaju na razlaz (rastavu).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here