youtube/pro patria
Miroslav Škoro

Jedan od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Hrvatskoj, Miroslav Škoro kaže, povodom godišnjice pada Berlinskog zida, da je vreme da i u Hrvatskoj ozbiljno počne da se raspravlja o rasvetljavanju prošlosti, uključujući i “vreme velikosrpske okupacije”

Škoro, kako je napisao na Fejsbuku, smatra da nije dovoljno rasvetliti razdoblje od 1945. do 1990. godine, već i “vreme velikosrpske okupacije, ali i kriminalne tranzicije”.

– Hrvatska zaslužuje budućnost, slobodnu od relikata teške prošlosti – kaže Škoro i istiuče da je rasvetljavanje prošlosti potrebno da se ne bi dogodilo da na političkoj sceni u Hrvatskoj ne bi i dalje bilo ljudi koji su učestvovali u komunističkoj represiji.

“Na današnji dan prije 30 godina srušen je – simbolički, a zatim i fizički – Berlinski zid koji je staljinistička propaganda zvala “Antifašističkim odbrambenim zidom”. Zid je potom valjalo rušiti i u mnogim glavama, a taj je proces bio duži i teži od demontiranja cigli, kamenja, blokova, betona i željeza komunističkog ožiljka na ulicama Berlina. Tamo gde su nekada padale duge senke totalitarnog zida, sad sija sunce demokratije”, napisao je Škoro.

SJENA I SVJETLO BERLINSKOG ZIDANa današnji dan prije 30 godina, 9. studenog 1989., srušen je – simbolički, a zatim i…

Gepostet von Miroslav Škoro am Samstag, 9. November 2019

6 COMMENTS

  1. Škoro pevaj ne zaurlevaj.U toj Krvatskoj svi se dodvoravaju ustašiji ili je to ipak većina njihovog biračkog tela.

  2. Eh Skoro, znaš kako u Hrvatskoj pokupiti lake poene… pričaj loše o srbima i svi će te glasati.
    Skoro staro Srpsko prezime.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here