Tanjug/AP
Upad u Kongres

Najmanje 25 slučajeva domaćeg terorizma otvoreno je u vezi sa napadom pristalica predsednika Donalda Trampa na Kapitol.

To je rekao sekretar vojske SAD Rajan Mekarti.

Demokratski predstavnik Džejson Krou, bivši vojni rendžer i član Odbora za oružane snage Predstavničkog doma, rekao je da mu je Mekarti rekao da je Pentagon bio upoznat sa “daljim mogućim pretnjama koje predstavljaju potencijalni teroristi” u danima koji prethode inauguraciji novoizabranog demokratskog predsednika Džozefa Bajdena.

Ministarstvo pravde je nazavisno od toga saopštilo da je optužilo još dve osobe u vezi sa događajima od srede, kada su demonstranti upali u američki Kongres.

Te dve osobe su bile u taktičkoj opremi i nosili su plastične lisice, saopšteno je iz kancelarija američkog tužioca za Distrikt Kolumbija.

Kancelarija je u nedelju saopštila da je u Tenesiju uhapšen Erik Gavelek Munčel, koji je fotografisan u prostorijama Senata u crnoj taktičkoj opremi i kako nosi plasitične lisice, predmet u futroli na desnom boku i mobilni telefon na grudima kojim je snimao incident.

U Teksasu je uhapšen Leri Rendel Brok, koji je fotografisan kako ulazi u zgradu sa zelenim šlemom, u zelenom taktičkom prsluku, crnoj i maskirnoj jakni i bež pantalonama, noseći bele plastične lisice, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Oni su optuženi za “svestan ulazak ili boravak u zgradi kojoj je zabranjen pristup i remećenje javnog reda i mira na Kapitolu”.

Petoro ljudi, uključujući policajca koji je obezbeđvao Kapitol, ubijeno je u neredima u sredu, a desetine su optužene zbog napada na Kapitol.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here