R. Rajić Ristić
Sećanje na proslave u zavičaju

Članovi Srpskog kluba ribolovaca Italije su prvomajski uranak proslavili u prirodi, na jezeru Oasi le Ghiahie kod Verone; od subote ujutru do nedelje po podne trajao je ovaj nezaboravni provod. Bilo ih je petnaestak.

– Prvomajski uranak nam je oživeo sećanja iz zavičaja na divna okupljanja u prirodi. Dodir trave i kontakt sa vodom nam daje posebnu energiju i vibracije. Nema lepše proslave Dana rada od ovakvog druženja. Srđan Trajilović i njegova supruga Simona su prevalili čak 1.450 kilometara od Beča specijalno za ovu priliku – priča predsednik ovog udruženja Darko Dražilović.

Miki i Srđan iz Austrije

– Supruga i ja smo zbog nekoliko sati zadovoljstva na točkovima bili više od 12 sati, samo da bismo podelili vreme i radost sa prijateljima. Bilo nam je zadovoljstvo da budemo zajedno, da se šalimo, nazdravljamo i da zapevamo. Ponela nas je pesma iz ranijih dana, kada smo uranak dočekivali u našoj otadžbini, kraj naših reka. Nostalgija je naš usud. U Beč smo se vratili punog srca – kaže Srđan, koji je član Srpskog kluba ribolovaca Italije.