Vrh BiH povezan sa dečjom prostitucijom?

0

 

Sadik Ahmetović ministar bezbednosti BiH čija se kuća trenutno pretresa

 

"Nije se ništa jutros dešavalo u mom kabinetu", rekao je Ahmetović novinarima u zgradi Parlamentarne skupštine BiH dodavši da je informisan da se ljudi u Srebrenici i Bratuncu privode zbog devojčice koju je on prošle godine stipendirao.

 

Ahmetović je naveo da je razgovarao sa direktorom Policije RS Urošem Penom i da će dati izjavu o tome da je davao stipendiju toj devojčici, kao i nekim fondacijama.

 

Komentarišući informacije da je navodno sa još 20-ak lica seksualno zlostavljao tu devojčicu, Ahmetović je rekao da se radi o velikoj podvali.

 

"Mislim da je to cena posla koji radim i verujem da će vreme pokazati šta je istina", rekao je Ahmetović ocenivši da je u politici sve moguće. Prema njegovim rečima, u poslednje vreme bilo je različitih aktivnosti u okvirima službi bezbednosti koje se verovatno nekome ne sviđaju.

On nije potvrdio informacije da se njegova kuća u Srebrenici pretresa.
 

Prema nepotvrđenim informacijama, ovaj pretres je u vezi sa velikom policijskom akcijom hapšenja koja od jutros traje na području Srebrenice i Bratunca zbog sumnje u povezanost sa prostitucijom i navođenjem na prostituciju i seksualnim zlostavljanjem maloletnice.

 

Iz Centra javne bezbednosti Bijeljina je potvrđeno samo da među privedenim licima ima pripadnika policije i prosvetnih radnika. Akcija se vrši po naredbi Suda i Okružnog tužilaštva Bijeljina.

 

Prema rečima Dragomira Perića, portparola MUP-a BiH, pretres i kriminalistička obrada se vrši na 13 lokacija u Srebrenici i Bratincu. On je istakao da je akcija usmerena na osobe koje se dovode u vezu s prostitucijom i navođenjem na maloletničku delinkvenciju.

 

Među osobama koje su obuhvaćene akcijom su pripadnici policije, prosvetni radnici i zaposleni u opštini Srebrenica.

Do sada su u ovoj akciji uhapšeni zamenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković, čemu je prethodio pretres njegovih kancelarija u zgradi opštine i automobila "pasat". Uhapšen je i direktor Srednjoškolskog centra u Bratuncu Nikola Rankić i nekoliko srednjoškolskih profesora.

 

Srna nezvanično saznaje da je žrtva ove afere maloletna romska devojčica, učenica Srednjoškolskog centra u Bratuncu, koja je pre mjesec dana nestala, a navodnoj je smeštena u jednoj od "sigurnih kuća".

 

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić zatražio je od Kolegijuma ovog doma informaciju o današnjim zbivanjima u Bratuncu.

 

"Kruži priča da neko hapšenje treba biti u zgradi parlamenta", rekao je Kalabić.

 

U slučaju da se dobije informacija da treba biti hapšenje u parlamentu BiH i da se u Bratuncu hapse ljudi, Kalabić je predložio da se prekine sednica i zakaže vanredna sednica, kako bi se poslanici informisali o detaljima akcije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here