VSS: Beograd dobio najviše ocene za organizaciju EP

0

 

"Iz ugla organizacije sve je proteklo na planiranom, visokom nivou. Svi ljudi koji su učestvovali u organizaciji odradili su ogroman posao. Iako su zemlju desetak dana pred početak šampionata zadesile katastrofalne poplave, uspeli smo da u i vanrednim okolnostima Beograd i čitavu zemlju još jednom prikažemo u najlepšem svetlu", rekao je generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović.

 

Evropsko prvenstvo u veslanju održano je od 29. maja do 1. juna u Beogradu, a Srbija je osvojila jednu zlatnu medalju, pošto su u dvojcu bez kormilara najbrži bili Dušan Bogičević i Veselin Savić.

"Ovo je bilo najbrojnije i najjače Evropsko prvenstvo ikada održano. Na Savskom jezeru se okupila elita evropskog, ali i svetskog veslanja. Mnogobrojni osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, kao i svi ostali učesnici, priredili su jedan fenomenalan događaj", kazao je Jevremović.

 

On je naveo da je VSS-u na organizaciji cestitao novi predsednik Svetske veslačke federacije Žan Kristof Rolan, kao i "mnogi ostali visoki zvaničnici FISA".

"Ipak, najviše prijaju ocene samih učesnika i medijskih ekipa koje su pratile šampionat. Svi koji su bili u Beogradu na Svetskom kupu 2012. sada su iz Beograda otišli sa još boljim utiscima. Oni koji su se prvi put takmičili na Adi Ciganliji isticali su da je staza, regatni centar i ceo ambijent nešto što je jedinstveno u svetu i ponosni smo zbog toga", istakao je Jevremović.

 

Tokom Evropskog prvenstva u Beogradu održana je i Generalna skupština evropskih veslačkih saveza, gde je Jevremović po drugi put izabran za člana Borda te organizacije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here