Miloš Vučević

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Vučević odgovarao je na pitanje novinara posle sednice te partije i govorio o sastavu nove Vlade Srbije.

– Spremni smo da i dalje demokratizujemo društvo… Izgleda da ćemo da sačuvamo ovaj naš brod koji se zove Srbija… Očekuje se da će sednica Narodne skupštine na kojoj će Brnabić predstaviti vladu biti zakazana za utorak, 25. oktobar – kazao je Vučević.

On je istakao da je neosnovano reći da je neko kažnjen ukoliko se nije našao u sastavu Vlade.

– Ja verujem da će Vlada u narednom periodu biti dostojna i da će biti dobar partner sa predsednikom Republike. Veoma sam ponosan što smo predložili vanstranačke ličnosti i ubedljivo najveći broj žena kao članice Vlade. Time pokazujemo da smo spremni da i dalje demokratizujemo društvo. Neće biti lako, nije da kukako i da glumimo neke lažno zabrinute ljude, ali gledamo realno na stvari koje se oko nas dešavaju. Gledaćemo da sačuvamo ovaj naš brod koji se zove Srbija i da Srbija sedi na srpskoj stolici – naveo je on.

Govoreći o odlascima Nebojše Stefanovića i Zorane Mihajlović iz Vlade Srbije, Vučević je rekao da ne razume zašto se to tumači kao kazna.

– Ne radi se uopšte o kazni, već morate povremeno da menjate tim i dajete šansu drugim ljudima. Onda ne morate da imate izbore, već samo prepisujete vladu iz mandata u mandat. Prirodno je da se menja sastav. Ovaj sastav vlade je neka kombinacija, imate ljude koji su ranije bili ministri, mandatarku koja je i ranije bila premijerka i 13 novih lica – naglasio je Vučević.

3 COMMENTS

  1. I kako čovek da se ne iznervira već kod preve rečenice:
    “– Spremni smo da i dalje demokratizujemo društvo …”

    O kakvoj je demokratizaciji ovde reč kad znamo da živimo u nezapamćenom diktatorskom režimu.
    Bilo je diktatura i ranije ali ovako perfidne, nikad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here