Tanjug

“Situacija sa koronavirusom u Beogradu je kritična, zbog čega se zabranjuju sva okupljanja na javnom mestu za više od pet ljudi. Od petka do ponedeljka na snazi će biti policijski čas, to jest zabrana kretanja”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju građanima.

– U ovom trenutku na respiratorima je više od 120 ljudi, a situacija je alarmantna u Beogradu, a ozbiljna u još četiri grada u Srbiji – kazao je Vučić.

Vučić je naveo da će tokom policjskog časa od petka do ponedeljka u određeno vreme biti obezbeđeno vreme za šetanje kućnih ljubimaca, izlazak penzionera u šetnje i majke sa decom.

On je ukazao je, opisujući teško stanje sa korona epidemijom, da su gotovo sve beogradske bolnice pune i da je trenutno u Srbiji hospitalizovano gotovo 4.000 pacijenata sa potvrđenim ili suspektnim Covid-19.

Vučić je, u obraćanju građanima, kazao da želi da im podnese izveštaj o situaciji u bolnicama.

– Sve beogradske bolnice su gotovo pune. Infektivna klinika, KBC “Bežanijska kosa”, KBC “Dragiša Mišović”, KBC “Zvezdara”, KBC “Zemun“, Vojna bolnica Karaburma – rekao je on.

Vučić je naveo da u KBC „Zvezdara“ leži 251 pacijent, KBC „Zemun“ 350, Bežanijskoj Kosi 85, na Infektivnoj klinici 74, dodajući da se brzo popunjavaju Niš, uz Novi Pazar gde je hospitalizovano 400 ljudi.

– Nama su sve bolnice u Beogradu koje smo odredili za kovid pune, puni se i Ortopedska bolnica Banjica u koju smo ubacili 10 respiratora, gde već imamo preko 70 ljudi. Na svaki sat nam, dolazi novih 10 do 20 pacijenata u bolnice – kazao je on.

Istakao je da kovid pacijenti ne izlaze za dan ili dva, i da, zbog brzine kojom se pune, više nemamo slobodne bolnice.

6 COMMENTS

  1. Ovaj ce nas ubiti pre korone! Stvarno vise nije normalno!
    Uvedi masovna testiranja i stroge kontrole i kazne za krsenje samoizolacije, sto placamo komunalnu i policiju i eto ti kontrola situacije i suzbijanje epidemije!
    Taoci jednog nesposobnog psihopate.

  2. ne razumem vlado na koga mislis…..kako je meni zivim u ch trebam da platim racune za kucu nije brate jedna dve su……kako da dodjem….stavise nas brate na sakncije……ce nam oduzmu sve sto smo gradili moj deda tata mama…..

    • Ljiljana, budi iskrena i kazi sta bi u Ch bilo da se stanovnistvo oglusi o savet, a kamo li o naredbu policajca ili kantonalne skupstine? Zasto je kod vas 50 60 slucajeva dnevno na nivou konfederacije a ne nivou grada!? Sigurno nije zato sto se svi setaju, prave slavlja, idu u klubove….. Pojasni ljudima ovde u Srbiji sta je bilo pre dve nedelje sa FACEclubom kada je 5 ljudi odande potvrdjeno inficirano! Da li je u karantin po NAREDBI stavljeno vise od 300 ljudi? Pa onda soli pamet ljudima ovde! Ima nas jos koji znamo zbivanja u Ch i koji znamo kako tamo funkcionise sistem. Zao je i meni svega sto se desava i sto ne mozete doci ovamo jer vas ceka po povratku KARANTIN o svom trosku koji je propisala DRZAVA a tu se ne zalis da se ugrozavaju tvoja prava i ne pozivas da se smeni predsednica, zasto to? Prosto jer bi bila uhapsena bez da cekas duze od 10 min. Samo realno sagledavajte stanje i sve ce biti ok

  3. O OVOME NE PISETE ! ! ! Haos u Beogradu nakon novih mjera: Prosvjednici upali u zgradu Skupštine, policija ih istjerala pendrecima.Vicu uhapsite Vucica.

  4. Председник има само добре савете Српском народу. Паметније би му било да, заједно са својим АДРИЈА ентузијастима, поднесе оставку и распише нове изборе кад Срби забораве да су му продали гласове за 100 евра, из државне касе.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here